Cartier Liviu Librescu

Title

Cartier Liviu Librescu

Description

Evenimentul Zilei Nr. 4846

7 Iunie 2007
<a href="mailto:silvia.vrinceanu@evz.ro">Silvia Vrinceanu</a>

Focsaniul va avea, de luna viitoare, un nou cartier, "Erou prof. dr. Liviu Librescu", situat chiar in centrul orasului, in jurul templului evreiesc, construit in 1896.

Consiliul Local Focsani a decis, saptamana trecuta, sa atribuie fostului cartier evreiesc numele profesorului in semn de omagiu pentru ca si-a aparat cu viata studentii in timpul masacrului din 16 aprilie de la Universitatea Virginia Tech din SUA.

Propunerea se afla acum la avizare la Comisia Judeteana de Atribuire de Denumiri de pe langa Institutia Prefectului, urmand sa fie aprobata in cateva zile.

Decizia municipalitatii focsanene a fost salutata si de fostii studenti ai profesorului evreu de origine romana. Tinerii au facut o baza de date digitala cu toate materiale publicate in lume despre masacrul din 16 aprilie. Baza de date, care cuprinde peste 350 de documente, poate fi accesata pe site-ul www.april16archive.org. Profesorul Liviu Librescu a stat la Focsani pana la varsta de 14 ani.

--

Sursa Originala:
<a href="http://www.expres.ro/article.php?artid=308428">http://www.expres.ro/article.php?artid=308428</a>

Creator

Silvia Vrinceanu

Date

2007-06-20

Contributor

Adriana Seagle

Rights

Silvia Vrinceanu-Nichita (silvia@ziaruldevrancea.ro)

Language

ron

Citation

Silvia Vrinceanu, “Cartier Liviu Librescu,” The April 16 Archive, accessed August 18, 2017, http://april16archive.org/items/show/574.